Notícies


CONCERT ELS GRANS CLÀSSICS AL TEATRE DE ROSES [13.05.2018]

7 de maig 2018, 10:36 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 7 de maig 2018, 10:40 ]

El proper 13 de maig, a les 18:00h en el Teatre Municipal de Roses  i dins el cicle Tarda de Clàssics, es celebrarà el concert Els Grans Clàssics  de la Jove Orquestra de Figueres.

La Jove Orquestra de Figueres amb Ramon Coll al piano i sota la batuta de Jordi Picorelli i Mercè Miró interpretaran obres dels grans autors clàssics com W.A. Mozart i L. van Beethoven. 

L'entrada a preus populars. Els menors de 18 anys tenen l'entrada gratuïta.

Us hi esperem a tots!!

CONCERT FIRES 2018 "ELS GRANS CLÀSSICS [01.05.2018]

23 d’abr. 2018, 1:15 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 23 d’abr. 2018, 1:16 ]

El proper 1 de maig  i dins els actes de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, es celebrarà el tradicional concert de Fires de la Jove Orquestra de Figueres.

Aquest any, excepcionalment, serà a l'auditori "Els Caputxins" de Figueres a les 19:00h. 
La Jove Orquestra de Figueres amb Ramon Coll al piano i sota la batuta de Jordi Picorelli i Mercè Miró interpretaran obres dels grans autors clàssics com W.A. Mozart i L. van Beethoven. 

L'entrada a preus populars. Us hi esperem a tots!!

RE/ANIMAR [25.03 / 07.04 / 26.05.2018]

5 de març 2018, 9:15 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 23 d’abr. 2018, 1:05 ]

PROJECTE ARTÍSTIC INTERDISCIPLINAR RE/ANIMAR

La Jove Orquestra de Figueres (JOF) + l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu Mestre Pich Santasusana + Mònica Campdepadrós + joves compositors.

La música i les arts visuals i plàstiques dialoguen i s’alimenten en un projecte conjunt on la Jove Orquestra de Figueres convida a compositors contemporanis a crear peces musicals a partir de les obres de l’artista plàstica contemporània Mònica Campdepadrós. Aquestes noves peces musicals seran interpretades per membres de la JOF amb la participació i intercanvi musical amb l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu de Barcelona tant a la Sala Bóta de la Fabra i Coats de Barcelona com a Sant Climent Sescebes. Es farà una preestrena al teatre “La Cate” de Figueres.

Cada any, la JOF du a terme un concert específic on es creen sinèrgies amb altres arts –com la dansa o el teatre– per fer un concert. Enguany, arran de l’exposició individual RE/ANIMAR de Campdepadrós a la Galeria Lola Ventós de Figueres, s’ha creat aquest projecte d’interrelació d’arts musicals i visuals i plàstiques.

Es tracta d’un acostament dels dos mons, on els alumnes han visitat l’exposició i a partir de la seva sensibilitat i apreciacions de les obres, les directores han conformat una proposta d’espectacle:

_ Joves compositors clàssics contemporanis: Jordi Picorelli, Joel Riu i Gerard Valverde s’inspiren en les obres de l’exposició per crear peces musicals que interpretaran els membres d’ambdues escoles.
Els alumnes de l’orquestra, adquireixen la seva primera experiència de composició, generant de manera grupal unes peces pel concert.

_ Es crearan unes peces de vídeo específiques per cada composició musical / grup d’obres plàstiques. Aquestes seran projectades durant el concert amb la música corresponent. (Creador/realitzador de vídeo: Quim Paredes de 24 ixs)

_Com a colofó, es durà una acció de Soundpainting, on Campdepadrós dirigirà els joves en un experiment interpretatiu d’improvisació, partint dels dibuixos annexos a l’exhibició.

El concert estarà format per 4 peces musicals + colofó, que interpretaran les seccions de la JOF d’Indika i Juncària amb l’Escola de Música de Sant Andreu de Barcelona.

_El projecte es veurà arrodonit amb la gravació de la música i la confecció d’un audiovisual amb el vídeo realitzat per l’espectacle. Aquest es podrà escoltar i visionar en la xarxa i en fsuport pen drive.


ALGUNS VALORS DEL PROJECTE

Interdisciplinar, perquè connecta arts visuals i musicals.
Contemporani, tan per les obres plàstiques com per les musicals, que s’estan composant en aquest moment.
Intergeneracional, experimental i creatiu: els nens també estan composant i com a col·lofó es realitzarà una petita sessió de soundpainting.
Intercanvi i connexió entre distints punts del territori.
D’aquí pot sorgir un bon projecte educatiu per portar a escoles…


CONCERTS

_25/03/2018: Pre-estrena. Auditori del teatre municipal “La Cate” de Figueres. JOF. A les 18:00h. 

_07/04/2018: Auditori del complex cultural Fabra i Coats de Barcelona. JOF + Escola Música Sant Andreu. A les 16:00h.

_2605/2018: Sant Climent Sescebes. JOF + Escola Música Sant Andreu. A les 16:30h.


EXHIBICIÓ DE LES OBRES

_ Figueres: Exposició RE/ANIMAR a la Galeria Lola Ventós, del 25/11/2017 fins al 4/02/2018 (prorrogada).

_ De modus paral·lel al concert, es mirarà de portar alguna obra plàstica a modus de tast de l’exposició a la Fabra i Coats i Sant Climent els díes dels concerts.


SOBRE RE/ANIMAR

Reanimar: donar ànima, retornar les coses al seu estat viu.
Obres que neixen del plaer de caminar i descobrir, quan la matèria en repòs alena nous ens, aire i batec. 
Una investigació de camins a partir de les restes trobades en la natura. Obres amb volum, dibuix, instal·lació... Vestigis i ruïnes vinculades al territori, de quan l’ésser humà estava connectat a la terra i al temps còsmic. I també despulles d’avui, que poblen els aspres de l’Empordà conformant un paisatge intervingut.
Un treball a partir del procés i de la matèria, on ha calgut deixar que les troballes parlin. 

Mònica Campdepadrós ha construït quelcom de nou, cercant estructures des del respecte a l’objecte trobat, amb la seva energia i presència, on s’albira un equilibri entre el moviment i l’inestable.

L’artista nascuda a Barcelona, viu a Rabós d’Empordà des de fa 14 anys i aquesta obra és fruit del seu ser i esdevenir en el territori.

CONCERT TRIPLE PICAT a l'Església de Sant Pere de Figueres [11.03.2018]

5 de març 2018, 8:48 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 5 de març 2018, 9:25 ]

El proper diumenge 11 de març, a les 7 de la tarda, a l'Església de Sant Pere de Figueres, la Jove Orquestra de Figueres participarà en l'estrena de l’espectacle TRIPLE PICAT.
Jordi Molina ha bastit per a la cloenda de la Capitalitat de la Sardana a Figueres un espectacle a partir d’un guió de Jaume Nonell, narrat per Cristina Cervià i interpretat per músics i balladors de les tres viles.
La renovació de la sardana es va fer, entre d’altres, gràcies a la col·laboració de tres persones (Pep Ventura, Andreu Turón i Miquel Pardas), que hi van aportar el seu ofici (músic, lutier i ballador, respectivament), i de tres poblacions (Figueres, Perpinyà i Torroella de Montgrí). Aquest acte es presenta per recordar-ho i cloure la capitalitat.
La Jove Orquestra de Figueres dins els actes de la Capitalitat de la Sardana a Figueres i de celebració del bicentenari del naixement d’en Pep Ventura va estrenar, en el concert de fires de Figueres del passat 1 de maig del 2017, una sardana inèdita del compositor empordanès, “Las noyetas de   Figueras”.
L'entrada és lliure. Us hi esperem a tots!!

Concert de Nadal a Llers [16.12.2017]

2 de des. 2017, 3:41 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 2 de des. 2017, 3:42 ]

El proper dissabte 16 de desembre a les 17:00 concert de NADAL de la Jove Orquestra de Figueres a l'església de Sant Julià i Santa Bassilissa de Llers. Interpretarem un repertori de cançons tradicionals nadalenques. L'entrada és gratuïta. Us hi esperem a tots.

Concert a Maçanet de Cabrenys [12.11.2017]

13 d’oct. 2017, 11:12 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 13 d’oct. 2017, 11:23 ]

Diumenge 12 de novembre a les 19:00h concert de la Jove Orquestra de Figueres a Maçanet de Cabrenys.

CONCERT ANIVERSARI JOF 30 ANYS Teatre Jardí de Figueres [18.11.2017]

13 d’oct. 2017, 9:56 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 15 d’oct. 2017, 3:26 per David Alabau ]

Dissabte 18 de novembre de 2017, a les 18:00 h, al Teatre Jardí de Figueres, concert commemoració dels 30 anys de la Jove Orquestra de Figueres. 
Concert on s'incorporaran als músics actuals, músics que en una altra etapa n'han estat membres. Estrenarem l'obra d'Albert Bosch, "Assaig Virtual", encarregada especialment per a l'ocasió. Interpretarem la "Simfonia núm. 1" de Beethoven, "Conga del fuego nuevo i Danzón 2" d'Arturo Márquez, i la primera sardana simfònica "Las noyetas de Figueres" de Pep Ventura, recuperada per la JOF i interpretada,  conjuntament amb la Jove Orquestra de Ponent l'1 de maig del 2017 dins els actes de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres. A més a més estrenarem les 3 timbales que gràcies a les aportacions al Verkami hem adquirit. L'entrada és gratuïta. Us hi esperem a tots.

CONCERT CIUTAT Teatre Jardí de Figueres [22.10.2017]

13 d’oct. 2017, 9:48 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 19 d’oct. 2017, 12:41 ]

CONCERT COMMEMORATIU DE L'ATORGAMENT  DEL TÍTOL DE CIUTAT

El diumenge 22 d'octubre a les 18:00h, al Teatre Jardí de Figueres i com cada any, la Jove Orquestra de Figueres participarà en el  Concert Ciutat on es commemora l'atorgament del títol de ciutat a la vila de Figueres el 19 d'octubre de 1875.

El repertori que interpretarem serà: 
"Canzonet"   T.Morley
"Polka de la bona taula"   Joan Maria Riera Blanch
"Adiós Muchachos"   J.C.Sanders.   Arr: Erich Sendel
"1a Simfonia"   L.V.Beethoven
   -Adagio molto. Allegro com brio.
   -Andante cantabile com moto.
"The Tempest"   R.W.Smith

Entrada gratuïta.

CONCERT "SUITES DE JOAN ALFARAS" A LA CATE DE FIGUERES [27.05.2017]

20 de maig 2017, 3:49 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 20 de maig 2017, 4:42 ]

Dissabte 27 de maig a les 6 de la tarda, les seccions d'Indika i Juncària dirigides per Anna Ribera i Maria Geli, oferiran un concert a la Cate de Figueres. Interpretaran les Suites Cartago, Celta i Finisterre de Joan Alfaras. Hi participen els alumnes de "Pallassos i Trapezistes" de l'aula de teatre de la Cate, sota la direcció d'Èric Jiménez i Laia Alsina. Entrada lliure.

CONCERT SUITES DE JOAN ALFARAS A AGULLANA [29.04.2017]

25 d’abr. 2017, 10:22 publicada per Jove Orquestra de Figueres   [ actualitzat el 25 d’abr. 2017, 10:23 ]

 
Dissabte, 29 d'abril de 2017  les 18h concert a la sala "La Concòrdia" d'Agullana a càrrec de les seccions Indika i Juncària de la Jove Orquestra de Figueres, sota la direcció de Maria Geli i Anna Ribera interpretaran les Suites Cartago, Celta i Finisterre de Joan Alfaras. Entrada lliure. Us hi esperem a tots!

1-10 of 46