RE/ANIMAR [25.03 / 07.04 / 26.05.2018]

Post date: Mar 5, 2018 5:15:59 PM

PROJECTE ARTÍSTIC INTERDISCIPLINAR RE/ANIMAR

La Jove Orquestra de Figueres (JOF) + l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu Mestre Pich Santasusana + Mònica Campdepadrós + joves compositors.

La música i les arts visuals i plàstiques dialoguen i s’alimenten en un projecte conjunt on la Jove Orquestra de Figueres convida a compositors contemporanis a crear peces musicals a partir de les obres de l’artista plàstica contemporània Mònica Campdepadrós. Aquestes noves peces musicals seran interpretades per membres de la JOF amb la participació i intercanvi musical amb l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu de Barcelona tant a la Sala Bóta de la Fabra i Coats de Barcelona com a Sant Climent Sescebes. Es farà una preestrena al teatre “La Cate” de Figueres.

Cada any, la JOF du a terme un concert específic on es creen sinèrgies amb altres arts –com la dansa o el teatre– per fer un concert. Enguany, arran de l’exposició individual RE/ANIMAR de Campdepadrós a la Galeria Lola Ventós de Figueres, s’ha creat aquest projecte d’interrelació d’arts musicals i visuals i plàstiques.

Es tracta d’un acostament dels dos mons, on els alumnes han visitat l’exposició i a partir de la seva sensibilitat i apreciacions de les obres, les directores han conformat una proposta d’espectacle:

_ Joves compositors clàssics contemporanis: Jordi Picorelli, Joel Riu i Gerard Valverde s’inspiren en les obres de l’exposició per crear peces musicals que interpretaran els membres d’ambdues escoles.

Els alumnes de l’orquestra, adquireixen la seva primera experiència de composició, generant de manera grupal unes peces pel concert.

_ Es crearan unes peces de vídeo específiques per cada composició musical / grup d’obres plàstiques. Aquestes seran projectades durant el concert amb la música corresponent. (Creador/realitzador de vídeo: Quim Paredes de 24 ixs)

_Com a colofó, es durà una acció de Soundpainting, on Campdepadrós dirigirà els joves en un experiment interpretatiu d’improvisació, partint dels dibuixos annexos a l’exhibició.

El concert estarà format per 4 peces musicals + colofó, que interpretaran les seccions de la JOF d’Indika i Juncària amb l’Escola de Música de Sant Andreu de Barcelona.

_El projecte es veurà arrodonit amb la gravació de la música i la confecció d’un audiovisual amb el vídeo realitzat per l’espectacle. Aquest es podrà escoltar i visionar en la xarxa i en fsuport pen drive.

ALGUNS VALORS DEL PROJECTE

Interdisciplinar, perquè connecta arts visuals i musicals.

Contemporani, tan per les obres plàstiques com per les musicals, que s’estan composant en aquest moment.

Intergeneracional, experimental i creatiu: els nens també estan composant i com a col·lofó es realitzarà una petita sessió de soundpainting.

Intercanvi i connexió entre distints punts del territori.

D’aquí pot sorgir un bon projecte educatiu per portar a escoles…

CONCERTS

_25/03/2018: Pre-estrena. Auditori del teatre municipal “La Cate” de Figueres. JOF. A les 18:00h.

_07/04/2018: Auditori del complex cultural Fabra i Coats de Barcelona. JOF + Escola Música Sant Andreu. A les 16:00h.

_2605/2018: Sant Climent Sescebes. JOF + Escola Música Sant Andreu. A les 16:30h.

EXHIBICIÓ DE LES OBRES

_ Figueres: Exposició RE/ANIMAR a la Galeria Lola Ventós, del 25/11/2017 fins al 4/02/2018 (prorrogada).

_ De modus paral·lel al concert, es mirarà de portar alguna obra plàstica a modus de tast de l’exposició a la Fabra i Coats i Sant Climent els díes dels concerts.

SOBRE RE/ANIMAR

Reanimar: donar ànima, retornar les coses al seu estat viu.

Obres que neixen del plaer de caminar i descobrir, quan la matèria en repòs alena nous ens, aire i batec.

Una investigació de camins a partir de les restes trobades en la natura. Obres amb volum, dibuix, instal·lació... Vestigis i ruïnes vinculades al territori, de quan l’ésser humà estava connectat a la terra i al temps còsmic. I també despulles d’avui, que poblen els aspres de l’Empordà conformant un paisatge intervingut.

Un treball a partir del procés i de la matèria, on ha calgut deixar que les troballes parlin.

Mònica Campdepadrós ha construït quelcom de nou, cercant estructures des del respecte a l’objecte trobat, amb la seva energia i presència, on s’albira un equilibri entre el moviment i l’inestable.

L’artista nascuda a Barcelona, viu a Rabós d’Empordà des de fa 14 anys i aquesta obra és fruit del seu ser i esdevenir en el territori.